top of page

ZGÂRIE-NORI CARE NU LASĂ UMBRECele mai mari și populate orașe din lume nu mai au unde crește decât în sus. Dar cu toate că creșterea în înălțime e cea mai eficientă abordare a spațiului, străzile dintre clădiri sunt mai tot timpul în umbra lor.

Arhitecții de la studioul NBBJ Londra și-au propus să proiecteze o construcție lipsită de umbră. Soluția este pe cît de simplă, pe atât de inovativă: de a construi 2 clădiri-pereche, una dintre care ar servi drept un imens reflector curbat pentru cealaltă.Un program de modelare 3D care a luat în calcul poziția geografică a construcției a elaborat forma clădirilor, care ar face posibil ca una dintre ele să nu lase umbră. Astfel, clădirea din nord reflectă lumină difuză exact în locul umbrei clădirii din sud. Lumina reflectată este una inofensivă și delicată, care nu provoacă disconfort.

Conceptul prevede posibilitatea construcției în diverse puncte ale lumii. Doar că pentru fiecare locație va fi nevoie de introdus date concrete despre poziția Soarelui pe cer. Astfel, acest concept este unul universal și extrem de binevenit. De exemplu, folosind acest principiu ar fi posibil de evitat imensa pată de umbră care acoperă o parte a Parcului Central din New York.Credit foto: NBBJ


-

DEVINO CLIENTUL NOSTRU

-

SUNĂ-NE

060 10 20 30,   060 10 20 90

SCRIE-NE

VINO

Chisinau, str. Eminescu 50

bottom of page