top of page

PARCHET SAU OPERĂ DE ARTĂ?

 

Pernille Snedker Hansen fondatoarea Snedkar Studios, Copenhaga a elaborat un concept inovativ pentru suprafețele de finisare, în special a pardoselii. Ideea constă în aplicarea unei tehnici decorative vechi, și aproape uitate – tehnica marmorării – pe plăcuțele de lemn. Astfel, modestul lemn de pin trece prin metamorfoză de la materie primă la obiect de artă.





Această tehnică decorativă a fost inițial folosită pentru decorul cărților: într-un vas cu apă se picurau culori, care, întinzîndu-se pe suprafața apei formau un ornament. Apoi, pe această suprafață colorată se amplasa grijuliu obiectul care trebuia decorat. Astfel, fiecare obiect căpătă un ornament unic si irepetabil. Fiecare plăcuță de parchet este prelucrată individual, iar după ce își capătă ornamentul inedit este acoperită cu un strat de lac rezistent.



Marbelous Wood este o serie de colecții, fiecare dintre ele fiind inspirată din natură: de valurile mării, de inelele unui trunchi de copac, de refracția luminii care trece printr-o prismă.

Astfel de pardoseli arată diferit în dependență de unghiul din care sunt privite. Dar indiferent de unghi spectatorii mai mereu îngenunchează* pentru a analiza mai îndeaproape ornamentele neobișnuite.


Credit foto: snedkerstudio.dk



-

DEVINO CLIENTUL NOSTRU

-

SUNĂ-NE

060 10 20 30,   060 10 20 90

SCRIE-NE

VINO

Chisinau, str. Eminescu 50

bottom of page