top of page

TESLA A LANSAT „ACOPERIȘURILE SOLARE”


Recent Elon Musk - șeful Tesla, a prezentat noua invenție a companiei – ”Solar Tiles” – acoperișurile din țiglă solară. Noul produs promovează valorile și viziunea companiei în ceea ce privește sursele alternative de energie și se presupune că va face revoluție în ”energia verde”, făcând-o din ce în ce mai accesibilă.

Panourile solare sunt încorporate în țiglele executate din sticlă securizată. Produsul va fi realizat în patru variante de design pentru a-i asigura încadrarea armonioasă într-o multitudine de stiluri arhitecturale. Astfel, casele acoperite cu această țiglă vor arăta mult mai estetic decât dacă ar avea panouri solare clasice montate pe acoperiș. Și durata de viață a acestor acoperișuri este mult mai îndelungată decât cea a acoperișurilor normale întrucât materialul din care sunt făcute țiglele este mult mai rezistent. ”Avem un acoperiș solar care este mai bun decât un acoperiş normal, arată mai bine, generează electricitate, are o izolație mai bună și, de fapt, are un preț mai mic decât un acoperiș normal dacă luăm în calcul și electricitatea", a afirmat Elon Musk.

Deși deocamdată nu a fost anunțat prețul țiglei solare, Musk a afirmat că va fi mai ieftină decât un acoperiș din țiglă obișnuită cu panouri solare montate ulterior.

Tot atunci Musk a prezentat și o baterie reîncărcabilă mai longevivă , numită ”Powerwall 2.0”. Ea e capabilă să asigure cu energie o casă cu două dormitoare pentru o zi. Sistemul funcționează foarte simplu: țigla solară acumulează energia solară, iar bateria o stochează și apoi o distribuie. Toate acestea, împreună cu o mașinile electrice Tesla urmează să promoveze stilul de viață fără combustibil. ”Acesta e un fel de viitor integrat în prezent: o mașină electrică, un Powerwall și un acoperiș solar. Ideea e că toate trebuie să fie estetice, la prețuri accesibile și perfect integrate”, susține Musk.

Când Musk a anunțat că planifică realizarea unui concept de acoperiș solar, mulți și-au manifestat scepticismul în privința aspectului estetic. Totuși, Tesla a reușit să confere noului produs rafinament și exclusivitate – atât de tipice brandului. ”Solar Tiles” urmează să-și ocupe nișa în ”energia verde” începând cu 2017, când produsul va fi lansat pe piață.

Credit foto: tesla.com


-

DEVINO CLIENTUL NOSTRU

-

SUNĂ-NE

060 10 20 30,   060 10 20 90

SCRIE-NE

VINO

Chisinau, str. Eminescu 50

bottom of page